De overgang: van menstruatie naar menopauze

Het ene meisje kon niet wachten tot ze voor het eerst ongesteld zou worden, want dan werd je pas écht vrouw, terwijl het andere meisje het op jonge leeftijd als een vloek beschouwde. Voor elk meisje werd het uiteindelijk een langlopende business van ongemakken. Lichamelijke klachten als krampen, veel bloedverlies, hormonen etc. Maar ook geestelijke, soms niet te verklaren, uitdagingen. Een uiteindelijk prachtige reis waarbij wij vrouwen alles kunnen, zelfs bloedend!

Ach, je raakte er aan gewend; elke maand keerde het weer terug. Je kon redelijk voorspellen wanneer het weer tijd was voor die tijd. Het werd elke maand even doorbijten (voor de meesten dan he, uitzonderingen daargelaten). Regelmatig vroeg je  je af waar het nou allemaal goed voor was, ondergaan was je lot. Toch, gaandeweg begreep je steeds meer van je menstruatie en begreep je: voor het krijgen van kinderen was deze ongein nou eenmaal echt nodig.

Nu weten we ook dat menstrueren nodig is om te reinigen. Je afvalstoffen worden op een natuurlijke wijze afgevoerd. Met deze wetenschap is deze maandelijkse last, dus ook een zegen. Al komt deze berusting pas aan het einde van een periode in je leven waarin je menstrueert. Het einde, ja er zit een einde aan en ook die wordt weer ontvangen met de nodige angst. Nou ja, eigenlijk is deze angst natuurlijk helemaal niet nodig en toch krijgen we dat. Zomaar op ons bordje. Naast een heleboel andere vaak irrationele emoties. Extraatjes van moeder natuur.

Hoe fijn is het dan dat er allerlei instanties, verenigingen en vooral ervaren dames zijn die ons door deze periode heen kunnen helpen. In de loop van de drie jaar dat Gentleday nu in Nederland verkrijgbaar is, zijn we langzamerhand niet alleen verkopers van menstruatieproducten, maar ook een beetje ervaringsdeskundigen. Die ervaring doen wij op door te luisteren naar onze klanten, maar ook door ons steeds weer te verdiepen in deze materie.

Sinds vorig jaar werken we veel samen met A Healthy Body, die de vaginale zetpillen van Cydonia aanbiedt. Deze pillen vullen de producten van Gentleday perfect aan. De dunner wordende huid in de intieme zone wordt beschermd door de fijne medische toplaag van de maandverbandjes en inlegkruisjes, maar de binnenkant pakt Cydonia aan.

Cydonia "vijf plantenextracten"

Wij zijn druk bezig om de producten van Gentleday en Cydonia nóg meer onder de aandacht van de vrouw te krijgen. Wij willen zorgen dat elke vrouw die menstrueert, in de overgang zit en/of haar menopauze heeft het makkelijker krijgt. Zo staan Gentleday en A Healthy Body aanstaande 11 november op de lezing "Vrouwen en hormonen; valkuilen en oplossingen". Een informatieve en gezellige middag op het landgoed Anckerwaerdt in Culemborg, die geheel in het teken staat van de overgang. De lezingen worden gegeven door Ginny Chamorro (gynaecoloog bij Vrouwenpoli Boxmeer), samen met Vivian Reijs (TV presentatrice en auteur van ‘Herstel je Hormonen in 10 Stappen’) en Renée Steinmann (seksuologe bij het AMC). De prijs voor een toegangskaartje is €60,- en kunnen besteld worden via lezing@ginny.care.

Er lopen momenteel twee win-acties om hier GRATIS bij te kunnen zijn.Ga nu naar de Facebookpagina van Gentleday of de Facebookpagina van A Healthy Body om kans te maken op in totaal vier (twee per actie) toegangskaartjes tw.v. €60,- per stuk!! Meedoen, zou ik zeggen!

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.