Droog en comfortabel zitten

Je leest er momenteel veel over: in maandverband zit plastic en er wordt gebruik gemaakt van chemicaliën tijdens het productieproces. 

Eigenlijk hoef je maar een maandverbandje te ontleden om te kunnen vaststellen dat dit gewoon waar is. Als je de verpakking van bijvoorbeeld een Always verbandje er af haalt komt je een geurtje tegemoet. Dus een chemisch goedje, dat is al 1. Ben je klaar met pluizen, dan stuit je op het onderste taaie laagje: plastic., dat is 2. Feitelijk zitten wij, dames, op plastic met een geurtje. Alsof je op zo’n plastic stoel zit; in het begin zit je wel lekker, maar na een tijdje plak je er aan vast en kan je geen kant meer op.

LINER layers1

Gentleday heeft maandverband en inlegkruisjes ontwikkeld waarbij absoluut géén chemicaliën gebruikt zijn. De medische toplaag is antibacterieel en er zit zelfs een strip (daarover in een andere blog meer) in die de tere huid beschermt en verzorgt. Je bloed sijpelt moeiteloos door de bovenste laag en word in het midden gedeelte vastgehouden. Hier merk je niets van. Je “vergeet” echt dat je ongesteld bent. Je hoeft niet iedere keer te verschonen als je gevloeid hebt, simpelweg omdat het droog aanvoelt.

Bestel je producten hier.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.