Een cupje voor het bloeden

Kan je zeggen dat er iets hips en trending gaande is in menstruatie-land?Ja! Het meest hippe menstruatie-artikel van dit moment is: de menstruatie cup.

De Genial Day menstruatie cup, inclusief opbergzakje, is een klein (nou ja klein, als je er naar kijkt denk je: hoe dan?), zacht hol opvang-dingetje die je in je vagina stopt. Waar je menstruatiebloed in valt, drupt of stroomt. Je kan het cupje tot wel 12 uur lang inhouden (handig in de sauna of tijdens een duursport) en je ziet er van buitenaf helemaal niets van! Verschonen doe je ‘m op de toilet: er uithalen (even oefenen, anders klotst de hele inhoud over je hand heen), leeggooien in het toilet en omspoelen onder de kraan (of met water uit een flesje) en weer instoppen.

Je snapt wel dat dat onwijs veel tampons, maandverband en inlegkruisjes scheelt voor je budget en voor het milieu. Je schaft het cupje namelijk éénmalig aan en je kan ‘m maximaal 10 jaar gebruiken (waaaat??).

De menstruatie cups van Gentle Day zijn er in twee maten: M (<25 jaar, geen vaginale bevalling gehad, gemiddelde vloeiing) en L (>25 jaar, vaginale bevalling gehad, zwaardere vloeiing). Ze zijn gemaakt van 100% medisch PTE, waardoor er absoluut geen allergische reacties kunnen ontstaan (wel bij cups van siliconen of gewoon rubber), hebben het Vegan-Proof keurmerk en het ISO 9001 keurmerk. Oh, en ze zien er ook nog eens über cute uit!

Bestel hier je cup: www.gentleday.nl

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.