En het brandt, brandt, brandt…

Dat het baren van een kind iets prachtigs is, dat staat als een paal boven water. Zo mooi dat we dit als vrouw kunnen ervaren. En: het resultaat mag er wezen, hoe dan ook, alleen…het doet wel een beetje pijn. Tijdens en na het baren van zo’n wonder ervaren heel veel vrouwen een akelig brandende pijn bij de vagina. In deze blog geef ik jullie een een DIY tip voor ijs-verbandjes. Om de pijn te verzachten en de boel daar beneden sneller te laten genezen.

Bedenk van tevoren hoeveel verbandjes je denkt te gaan gebruiken na je bevalling (zo kan je er een aantal tegelijkertijd maken). Je gebruikt er gemiddeld 30 per week, maar als je ingescheurd of ingeknipt bent heb je er waarschijnlijk wat meer nodig. Normaal gesproken gebruik je van dat dikke kraamverband na je bevalling, maar er is een veel betere, veel vrouw-vriendelijkere oplossing: de nacht maandverbandjes van Gentleday! Dunner, meer absorberend, zonder chemicaliën en helemaal organisch! Van dit maandverband gaan we ijs-verbandjes maken, COOL!

Gentle Day Nederland 10 Overnight ECO

Nacht maandverband van Gentleday, 8 stuks

Benodigheden (hoeveelheden zijn voor 1 maandverbandje):

Aan de slag:

  1. Open 1 maandverbandje, maar haal m niet los van de wikkel. Leg het zo plat mogelijk op een vlakke ondergrond.
  2. Meng de Aloë Vera, Witch Hazel en Rozenbottelolie in een kommetje goed door elkaar (zorg dat verse Aloë ook goed glad wordt).
  3. Verdeel het mengsel over het hele verbandje (dus niet alleen in het midden!).
  4. Dan kan je, als je wilt, nog een paar drupjes lavendel olie in het midden toevoegen. gebruik wel een echt goede zoals de 100% biologische van Natural Heroes!
  5. Uiteindelijk verpak je het verbandje weer zoals het was (terug in de wikkel) en stop je het in de vriezer. Totdat ze nodig zijn!

Nog even over de Rozenbottel olie: deze olie is echt super voor het geneesproces van littekens! Mocht je ingeknipt of uitgescheurd zijn, doe dan vooral deze olie in het mengsel.

Laatste tip: wrijf het maandverbandje heel even “warm” tussen je handen, voordat je het maandverbandje in je ondergoed stopt. Anders blijft het zo aan het textiel plakken!

Wil je een maandverbandje gratis proberen? Vraag een proefpakketje aan via info@gentleday.nl.

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.