Het vervolg van Hans en Bloody Grietje

Hans werd elke dag wel een stukje steviger, zeg maar rustig een kilootje of wat te zwaar en vond het trappenlopen maar een vermoeiende bezigheid. Hij besloot om maar wat minder te bewegen en wat vaker de lift te nemen. Grietje voelde zich steeds minder zeker tijdens haar menstruatie. Ze lekte nu niet meer door en had elke maand een lekker geurtje daar beneden, maar het was alleen wel een broeierig en jeukerig gebeuren geworden daar beneden. Gek werd ze ervan.

Ze vroeg zich af wat dit toch kon zijn. Hoe kon zoiets handigs tegelijkertijd zo irriteren? Ze besloot eens navraag te gaan doen bij de receptioniste, die aardige dame kon haar vast wel helpen. Maar de dame trok boos haar enorme haakneus met wrat op en snauwde dat ze nog nooit van zulke gekke dingen gehoord had.

Grietje ging uithuilen bij Hans, die net lekker een zak chips leeg lag te eten. Ze schudde met haar hoofd en maakte een verstandig besluit. Ze rolde Hans uit zijn bed door de schuifdeuren naar buiten, het bos weer in. Al rollend, lopend en duwend liepen ze het bospad af. Dolend liepen ze door het enorme bos, tot ze op een enorm veld met prachtig witte bolletjes kwamen.

Hans en Grietje keken hun ogen uit en zagen in de verte iemand aan komen rennen. Het was hun vader! Alle drie waren ze heel blij weer samen te zijn. De stiefmoeder was nog steeds aan het plassen. Hun vader had zijn drukke baan opgezegd om onderzoek te doen naar de ingrediënten van maandverband en tampons. Hij kwam tot de conclusie dat daar hele slechte dingen in zaten. Dingen waar je hartstikke veel kriebel van kan krijgen.

Hij begon met het maken van plantjes van echt katoen en zorgde er goed voor dat ze schoon bleven. Hij vertelde aan allerlei mensen dat hij dit had bedacht om betere en eerlijkere menstruatie artikelen te maken. Zo hoopte hij dat zijn dochter Grietje samen met haar broertje terug zouden keren. En dat gebeurde, Grietje ging de mooie producten van haar vader gebruiken en werd een gezonde blije vrouw. Hans ging gezond eten en hielp zijn vader waar hij kon.

Op deze manier leefden zij (en nog heel veel menstruerende vrouwen), nog heel lang, gelukkig en gezond!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.