Jij of de wereld?

Jij bent belangrijk! Wees lief voor jezelf! Uitspraken die heerlijk klinken en je de vrijheid geven om meer te spenderen aan spullen die jou een beter gevoel geven. Jezelf iets schenken is een fijne aangelegenheid.

Maar wat als deze “aankoopjes” ervoor zorgen dat onze afvalberg steeds meer toeneemt en er een gevaar aan kleeft voor de toekomst. Ben je dan nog steeds zo blij? Of kan het je niets schelen? Duurzaam bezig zijn was nog nooit zo’n hot item.

Duurzaamheid kan alleen bereikt worden als alle zgn. P’s in evenwicht zijn. Deze P’s staan voor People, Planet en Profit. Een voorbeeld: buiten proporties veel goedkoop verkochte producten (Profit), gemaakt door mensen onder slechte arbeidsomstandigheden (People) vallen niet onder duurzaamheid. Gevolg kan zijn dat onze aarde (Planet) zucht onder al onze aankopen en teveel belast wordt met de productie en of het verwerken van afval ervan. Onze aarde raakt letterlijk uitgeput hierdoor. Generaties na ons zouden dan in de toekomst nooit meer zo fijn kunnen leven als dat wij nu doen!

Op de dag van de duurzaamheid wordt hierbij stil gestaan. Even een momentje om te kijken of je wel zo bewust je aankopen doet. Of je dat ene dingetje wel echt nodig hebt. En zo ja, hoe vervolgt deze aankoop zijn weg als je er op uit gekeken raakt. De weg van de aarde moet voor iedereen duidelijk zijn: blijven draaien voor de generaties na ons.

De producten van Gentleday hebben allemaal het ISO 9001 keurmerk:

514049222

Zeg wat je doet.
Doe wat je zegt.
Bewijs het.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.