Openingsfeest Alternatieve Gezondheidskliniek in Breda

Afgelopen zaterdag was ik, samen met Lejla Barakovic van A Healthy Body te gast bij de opening van een geheel nieuwe gezondheidskliniek in Breda. Twee super ondernemende dames Esra (Korrel&Kruid) en Lena (Hijama &cupping) hebben hun slimme koppen bij elkaar gestoken en hebben nu hun eigen kliniek. Het was een bijzondere dag, want er ging een nieuwe wereld voor mij open.

Korrel&Kruid werd opgericht in 2016 en was vooral gericht op de fertiliteit. Inmiddels zijn ze een bekende “alternatieve” naam geworden op social media en zijn er naast de kruidengeneeskundige behandelingen ook andere therapie vormen in het assortiment. Denk hierbij aan ; orthomoleculaire behandelingen, energenetische morfologisch bloedtesten, hormoonconsulente,  Hijama (cupping) therapie en massage.

Lena is een hijama therapeute en in 2013 bekeerd tot de Islam   
In haar eigen omgeving zag ze dat veel mensen lichamelijke klachten hadden en met de wil van Allah en hijama kan zij dat opgelost krijgen.
Ze heeft meerdere certificaten behaald bij onder anderen Hijaamah Adviezen, gebaseerd op het werk van dr. Mahmoed Sha3raawie. Tevens heeft Lena Orthomoleculaire certificaten behaald en voer ze onder andere behandelingen uit zoals magnesiummassages en lichaamspakking uit.

Het leuke is dus dat deze kliniek de producten van Gentleday, Tinktura en Cydonia verkoopt. Online en in de kliniek, tijd dus voor wat extra promotie tijdens de opening!

En dit is dus een wereld die ik niet ken. Ten eerste al deze alternatieve genezende behandelingen en ten tweede de Islamitische wereld. Geweldig dus om eens van dichtbij mee te mogen maken. Laat ik ook eerlijk zijn: ik vond het best een beetje spannend...ik ben zo anders. Ja, dat dacht ik dus.

Gelijk bij aankomst was het al een warm welkom: Champagne of Rosé? Mijn antwoord: ik drink geen alcohol (vertel ik altijd een beetje met een soort gêne, want krijg er meestal commentaar op), hun antwoord: wij toch ook niet, dus de drankjes zijn sowieso allemaal alcohol vrij! Oh ja...Ha, gelijk gestemden, dat is mooi (de achterliggende reden doet er niet toe: gewoon geen alcohol). We kregen een mooi plekje onder een boom, vlak voor de ingang dus elke bezoekster kwam langs ons plekje. En hoe! Wat hebben Lejla en ik veel dames gesproken zeg! En wat was het weer heerlijk om eindelijk weer eens te kunnen praten met dames, te informeren en enthousiast te kunnen vertellen. Dit was namelijk de eerste keer weer sinds Corona toesloeg.

Dus ik dacht dat ik zo anders was. Dus niet. Alle dames die aan de stand zijn komen staan, waren stuk voor stuk oprecht geïnteresseerd in wat we te vertellen hadden. De vragen vlogen ons om de oren en er werd serieus geluisterd. Grapjes gemaakt (laten we zeggen: die lippenbalsem van Tinktura is alleen voor de lippen in je gezicht...) en heerlijk gelachen!

Tot slot wil ik echt wat zeggen, iets waarvan ik zelf helemaal blij werd. Dit heb ik ook Esra gezegd. Zo gesloten en afgebakend als de meeste dames er uit zagen (met hoofd- en lijfbedekking), zo open waren ze! Ik stond versteld van het gemak waarmee ze over de meest intieme zaken praatten. Wat een verademing!

Bedankt lieve dames voor het luisteren naar, het delen van en verspreiden van de goede producten van Gentleday, Tinktura en Cydonia. Lejla en ik hebben een topdag gehad!

 

 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.