Wat gebeurde er op de Nationale Gezondheidsbeurs in 2019

Op 7 tot en met 10 februari was het weer zover: voor het tweede jaar achtereen stond Gentleday, samen met A Healthy Body op de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht. Voor het eerst stonden we alle vier de dagen op de beurs en ze waren fantastisch!

De ochtend van 7 februari begon wat onstuimig, aangezien ik het verkeerde parkeerterrein op reed. Met een gedeelte van onze producten stond ik dan ook in de verkeerde hal waar een bouwbeurs bezig was. Lachend kwamen we tussen houten stellages en veel, heel veel mannen terecht. Die ook wel doorhadden dat we met onze roze verpakkingen verkeerd stonden. Tsja op ons maandverband kan je bouwen, maar ermee bouwen wordt wat lastig!

Dus ietwat verlaat kwamen we aan bij onze stand, waar Lejla van A Healthy Body al lichtelijk in paniek vertelde dat onze stand wel héél klein was voor onze beide bedrijven. Dat hadden we niet helemaal goed ingeschat: 2m x 2m zou dan inderdaad wel een beetje proppen worden. Toch hadden we geluk, want Mariska Meijer van het medisch zorgplein van Zus en Zorg regelde een lege stand voor ons en zo kon Lejla daar prima staan met de vaginale zetpillen van Cydonia. Haar stand stond naast, jawel, de Organicup.

Ik zal eerlijk zeggen dat ik het best lastig vond om te concurreren met dit cup-merk. Ze worden veel verkocht in het Kruidvat en de Etos en zijn dus bekend bij het grote publiek. Tevens waren ze de helft van de prijs waarvoor ik onze geweldige menstruatiecup aanbood op de beursdagen. Wat is het dan fijn dat je dan de kracht kan halen uit onze hele productlijn en hoe sterk onze cups in de markt staan t.o.v. andere merken! De dames die oprecht geïnteresseerd zijn in de kwaliteit van het materiaal (TPE) en de herkomst van het menstruatiecupje (Europa), kochten zonder twijfel de cup van Gentleday!

Wat ook echt heel leuk was om te ondervinden, waren de dames die Gentleday al kenden en net als vorig jaar even naar ons standje kwamen om gedag te zeggen of te laten weten dat ze zo blij waren met hun vorige aankoop. Kijk, daar doen we het nou voor! Ook de winnaressen van onze Facebook- en Instagram-winactie kwamen even gezellig langs om gedag te zeggen en te bedanken voor de gratis toegangskaarten.   

Zo konden we (nou ja, eigenlijk door de drukte veel te kort) ook weer even bijpraten met Anne-Mieke Omtzigt (gynaecoloog) en Monica Wijers (hormoonspecialist) van Vrouw&Klinieken. Zij hebben een integrale kijk op gezondheid. Bij integrale gezondheidszorg ligt het accent op gezondheidsbevordering in plaats van op ziektebestrijding. Ook Barbara Havenith (gynaecoloog, orthomoleculair arts) van Vrouwenpoli Boxmeer konden we nog net even aan haar mouw trekken. Laatst genoemde poli is een organisatie waar patiënten met diverse gynaecologische aandoeningen terecht kunnen

Op vrijdag gebeurde er iets opmerkelijks. Op een gegeven moment stond er een jongen vrij lang lang onze stand te bekijken. Ik sprak hem aan, omdat hij de eerste jongen was die langer dan 2 seconden naar onze stand durfde te kijken. Dit vertelde ik hem ook, waarop hij zo ontzettend open reageerde, dat ik eerst dacht dat hij een grapje maakte! Toch niet, want hij vertelde dat zijn vriendin ook een cupje had en hij was heel benieuwd wat wij aanboden. Even later kwamen er nog twee vrienden bij die ook zeer geïnteresseerd waren, zonder ook maar enige schaamte. We hebben dit moment vastgelegd op foto, want dit is hoe het zou moeten gaan!

Het weekend was echt gekkenhuis, zoveel uitgelegd, besproken, verkocht en vooral veel gelachen. Opvallend is dan ook de openheid van bijna alle dames over hun menstruatie en daaraan gerelateerde problemen. Sommige dames stond het huilen nader dan het lachen en wat is het dan fijn dat wij in de meeste gevallen een verlichting kunnen bieden met onze producten. En daar waar onze hulp niet toereikend was, was daar Lejla met de zetpillen van Cydonia. Problemen in de vaginale zone zijn Lejla's specialiteit en veel vrouwen hebben al baat gehad bij haar natuurlijke vaginale zetpillen.

Wij zeggen dan ook:

 

Tot volgend jaar!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.