Voor jouw beste sportprestatie, tijdens je menstruatie

Bestel nu het Sport Pakket met korting

Onze menstruatiecup

Handig uit te halen
Doormiddel van het steeltje kan de cup gemakkelijk uit gehaald worden.
Gemaakt van TPE
Beste kwaliteit van materiaal dat in of op het lijf gedragen kan worden. Geen bacterie-groei, waardoor de cup 12 uur ongestoord in kan blijven.
Geproduceerd in Europa
Het materiaal komt uit Duitsland, de cup wordt gegoten in Spanje. Een echt Europees product dus!
In 3 maten
Maat S: t/m 18 jaar Maat M: 18 - 23 jaar Maat L: 23 jaar en ouder
Handig uit te halen
Doormiddel van het steeltje kan de cup gemakkelijk uit gehaald worden.
Gemaakt van TPE
Beste kwaliteit van materiaal dat in of op het lijf gedragen kan worden. Geen bacterie-groei, waardoor de cup 12 uur ongestoord in kan blijven.
Geproduceerd in Europa
Het materiaal komt uit Duitsland, de cup wordt gegoten in Spanje. Een echt Europees product dus!
In 3 maten
Maat S: t/m 18 jaar Maat M: 18 - 23 jaar Maat L: 23 jaar en ouder

Sport Pakket voor €28,- (t.w.v. €38,25)

Speciaal voor jouw beste sportprestatie tijdens je menstruatie heeft Gentleday een Sport Pakket samengesteld voor de speciale prijs van €28,-. Wat zit er in: De menstruatiecup (t.w.v. €36,-) en een pakje intieme doekjes (t.w.v. €2,25).

Ruim €10,- korting! Gratis bezorgd

Sportende vrouwen ontdekken nu dat er meer bestaat tussen tampons en maandverband. Geen onhandig gedoe meer in een Dixie of in de bosjes, wat een vrijheid!

 • 12 uur in te houden

  De menstruatiecup kan je zonder zorgen 12 uur inhouden. Dit kan mede doordat een cup menstruatiebloed opvangt en niet opzuigt (zoals een tampon).
 • Voel je niet zitten

  De cup neemt jouw lichaamstemperatuur aan en past zich daardoor volledig aan jouw lijf. Je voelt hem daarom niet zitten! Dus ook niet tijdens intensieve bewegingen.
 • Geen lekkages

  Doordat de cup zich vacuüm zuigt aan de vaginawand, is de kans op lekkages zeer klein. De cup kan gemiddeld (afhankelijk van de maat) 30ml opvangen.

aaa

Gratis bezorgd
100% geen gedoe meer
Veilig betalen

Bestel hier jouw Sport Pakket

Sport Pakket
Sport Pakket
Sport Pakket
Sport Pakket
Sport Pakket
Sport Pakket

Sport Pakket

€29,99
Wees er snel bij! Nog 32 pakketten
 • Cup S & pakje doekjes
 • Cup M & pakje doekjes
 • Cup L & pakje doekjes

Veilig betalen met

Hoe bepaal ik de maat van de cup?

 • S: t/m 18 jaar, M: 19 t/m 24 jaar, L: 25 jaar en ouder.
 • Hoogte baarmoedermond, zie afbeelding. Hoe hoger, hoe groter de cup kan zijn.
 • Vaginaal bevallen, dan meestal L.
 • Hoeveelheid bloedverlies. S: 10ml, M: 25ml, L: 30ml:

Veel gestelde vragen

Ik sport intensief, kan dit echt de oplossing zijn?

Ja! Met het gebruik van een menstruatiecup krijg je jouw bewegingsvrijheid tijdens je menstruatie weer terug! Dit geldt voor alle sporten: hardlopen, tennis, voetbal, zwemmen (zuigt geen water van buitenaf op, zoals een tampon doet), paardrijden, atletiek, turnen etc.

Van welk materiaal is jullie menstruatie cup?

100% Medisch TPE: Thermo Plastisch Elastomeer.

Waarom is een cup van TPE beter dan van siliconen of rubber?

TPE is milieuvriendelijk omdat het geen chloor, fluor, broom of jodium bevat en herbruikbaar is. Daarnaast komen er bij de verwerking van TPE geen weekmakers aan te pas. Vrouwen kunnen allergisch zijn voor siliconen en/of rubber, maar nooit voor TPE. Dit is een materiaal die in een lichaam moet kunnen blijven zonder afstoting en is dus medisch goedgekeurd.

Hoe lang kan ik een cup inhouden?

In principe 12 uur. Als je niet heel veel bloed verliest kan dat prima. Verlies je veel bloed dan moet je zelf bekijken wanneer je de cup gemiddeld moet legen.

Wat is de levensduur van jullie menstruatie cupje?

Ongeveer 10 jaar. We adviseren je wel om je cup goed in de gaten te houden op verkleuringen, vervormingen of andere uiterlijke veranderingen. Dan wordt het tijd voor een nieuwe!

Hoe moet ik de cup inbrengen?

Er zijn veel verschillende manieren om je cup in te brengen. Dit is voor iedereen verschillend. De meest gangbare manier is deze: maak een U-vorm van de cup en duw de wand aan 1 kant iets in. Ga een beetje door je knieën en zet je benen wat wijder uit elkaar. Stop rustig de cup in je vagina en duw hem zo ver naar binnen dat het steeltje ook binnenin zit. Laat de cup rustig openklappen (de eerste keren hoor/voel je dat nog niet en moet je even rond met je vinger voelen of er geen deukje in zit, later krijg je daar meer "zicht" op). Zodra hij is opengeklapt duw je 'm met je duim (of een andere vinger, wat voor jou het beste werkt) verder naar boven, tot hij er goed in zit. Ga rechtop staan en wiebel een beetje met je heupen. De cup zoekt dan zijn uiteindelijke plaats bij jou. Het is in het begin echt wel een beetje uitproberen (denk maar aan de beginperiode van je gebruik van tampons).

Ik vind het inbrengen best lastig, zijn er nog nog tips?

Het is een beetje uitproberen wat voor jou werkt. Er zijn meerdere manieren van inbrengen, hierover kan je op youtube best wel wat instructiefilmpjes vinden. Ook Cupkiezer heeft aardig wat uitgewerkte tips! Verder kan je, om het makkelijker te maken, de cup onder de douche 's ochtends al inbrengen. Sta je niet onder de douche dan kan je de cup ook vochtig maken met lauwwarm water of glijmiddel. Dit kan geen kwaad!

Hoe haal ik de cup er weer uit?

Ga ontspannen op de toilet zitten. De cup zit vacuüm aan je vaginawand, je kan hem dus niet zomaar naar beneden trekken. Met je vinger duw je even de zijwand van de cup in om het vacuüm te verbreken en dan met twee vingers aan het steeltje de cup er uit trekken. Mocht je een beetje op zoek zijn naar het cupje of steeltje, zucht dan eens diep: de cup komt dan rustig een stukje naar beneden. Nooit trekken aan het steeltje met kracht, nooit persen om de cup naar beneden te werken. Eenmaal buiten jouw lichaam houdt de cup dan rechtop, want anders stroomt alles over je handen. Gooi de cup leeg tussen je benen in de toiletpot.

Er is geen kraantje op het toilet, hoe maak ik mijn cup nou schoon?

Als je weet dat je er 1 in hebt neem dan altijd onze intieme doekjes mee en/of een flesje water. Met beiden kan je je cup reinigen en weer inbrengen zonder kans op onhygiënische handelingen. De doekjes zijn puur natuur, zonder chemicaliën en alcohol en zijn dus geschikt voor je intiemste zone. Mocht je nou beide niet mee hebben genomen dan kan je toiletpapier gebruiken of niets, het is je eigen materiaal wat mee naar buiten komt!

Is de roze kleur niet schadelijk voor je?

Nee. De kleurstof is niet chemisch en speciaal ontwikkeld voor de cup.

Kan je de cup gebruiken als je nog maagd bent?

Ja, dat kan zonder probleem. Gebruik van de cup brengt geen schade aan je maagdelijkheid (of maagdenvlies) aan.
"Ik krijg echt een gevoel van vrijheid terug als ik de menstruatiecup gebruikt tijdens het hardlopen"
Avatar

Emma van Geel

Onze klant

"ik had als tiener geen prettige ervaring met tampons waardoor ik ze nooit meer gebruikt heb. Pas een paar jaar geleden, toen ik kennis maakte met de producten van GentleDay durfde ik de stap te nemen om een cup te gebruiken. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nooit spijt van gehad."
Avatar

Saskia van der Kraan

Onze klant

"Makkelijk in gebruik, je hoeft er maar 2x per dag aan te denken, blijft op z'n plek zitten met sporten en je bespaart er zo veel afval mee. Echt de perfecte oplossing, beste uitvinding ooit!"
Avatar

Lois van der Zwan

Onze klant

Wil jij ook je vrijheid terug tijdens het sporten?

Kies voor de menstruatiecup van Gentleday, de enige cup die er toe doet tijdens het sporten!